joi, 14 februarie 2008

Freamat

Si daca de obicei lumea nu si-a gasit timp sa iubeasca, s-a gandit ca macar azi sa dea o raita prin magazine dupa dovezi de dragoste mai palpabile. Nu am ramas rece la manifestele indragostitilor, dar ma pune pe ganduri ideea de sarbatori un sentiment etern intr-o singura zi din an; pe deasupra, sarbatoarea iubirii pusa sub ocrotirea unui 'sfant' pagan ma face sa cred ca traim intr-o dragoste prea ingusta. Pentru crestini, Dumnezeu e definitia perfecta a iubirii, tocmai fiindca e o traire ce se poate implini dincolo de timp si spatiu, dar nu dincolo de oameni. Suntem insine dovezi ale dragostei, datori sa o purtam mai departe...

As sarbatori mai cu sarg, daca as sti ca azi macar doi oameni au reinviat o dragoste vesteda sau ca au stiut sa invete din greseala singuratatii. Pentru cei care au reusit sa dea singuratatii un happy end, nu cred ca e nevoie de o zi speciala pentru a sarbatori. Avem nevoie cu totii de dovezi de afectiune, incepand de la emoticonurile de pe mess, la declaratii, scrisori sau poezii, pana la marile sacrficii din dragoste.

Cred s-au spus prea multe si inca nu destule despre iubire. Diversele intruchipari ce i s-au dat au aratat ca suntem in stare sa ne construim o intreaga lume pe bratele ei. Imi place sa cred mai cu seama nu in fata patetica a sentimentului, ci in exaltarea unei iubiri puternice, oarbe tocmai prin cunoasterea pe o revarsa. Vad inca iubirea sub semnul fluturilor in stomac si al obrajilor inrositi, pe buzele tremurande ale primului sarut si in ultima lacrima de la despartire.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asa cum sarbatorim ziua mamei o data pe an dar o iubim tot anul cu bune si cu rele, asa cum sarbatorim ziua barbatului o data pe an dar il iubim din toata inima tot anu ca doar e barbatu nostru :)) asa sarbatorim si ziua iubirii o data pe an... niciodata nu m-am plafonat la singura zi... zilnic imi venerez iubirea... dar asa cum in acea unica zi din an se fac lucruri mai speciale mi se pare normal si cu ziua indragostitilor.
Draga mea, nu trebuie sa alegi o zi din an ca sa poti sarbatori iubirea, sau dupa cum spui tu ai sarbatori mai cu sarg... a iubi inseamna insusi o sarbatoare! Deci daca iubesti cu adevarat...sarbatoresti zilnic!
Primul sarut nu e iubire... e doar inceputul... si ultima lacrima este inceputul spre renastere... asta inseamna sa iubesti... sa crezi si sa speri in renasterea ei...
Nu mai pot scrie... pentru ca imi e prea greu... dar iti spun ca a iubi e sinonim atat cu moartea cat si cu zborul!