miercuri, 30 iunie 2010

Iunie spulberat

Printre joabe, assignmenturi, mutări şi învârteli, am demarat o vară foarte împiedicată. Mă bucur că Bremenul se dezminte în privinţa vremii, şi am avut parte de soare în ultimele două săptămâni, destul cât să scot dejtu prin sandală şi să mă împiedic într-o fustă de in.
Mp3leru' e cel mai compassionate device de umplut drumurile singure până la lucru şi-napoi...mda, cam doar el. Când nici shuffle-ul nu mai merge calumea, şi ajung să ajung să îmi urăsc fostele piese preferate de la răs-ascultat, senzaţia de deja-vu-deja-vecu devine usturătoare...
Sfârşitul de iunie, măcar o dată la 4 ani, aduce câte o revelaţie ... fac din asta o regulă doar ca să marchez un jubileu destul de important pentru pozitia mea bipeda de astăzi...in simple terms. În runda asta, revelatia a fost pe fundal de tv series sau meci şi a fost doar ceva mai mult decat o constatare asupra împrejurărilor...singură, între bălării aproape halucinogene (iasomie, tei et al.şi strada pe care stau se numeşte ca atare, "Unter den Linden"), cu ceea ce se poate numi studenţeşte fonduri de topit pe nimicuri şi început de carieră corporatistă /research bifate, dar cu tot mai multe nemulţumiri şi never reachable goals... Fiindcă e greu de stiut unde e mijlocul, şi locul care se poate numi "pe val", cu atât mai greu cu cât te simţi undeva departe de ceea ce restul văd prin fundul ochilor tăi:P.
E încă mult de spulberat din vara asta încât să îmi simt şi eu gândurile mai sus. Aştept să se mai limpezească aerul, poate scot nasul şi prin stratul de ...real.

marți, 18 mai 2010

Epopea

EPOPÉE, s.f. Poem epic de mari dimensiuni în versuri, în care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale; epos; p. ext. producție epică de mare amploare. ♦ Șir de fapte eroice și glorioase. – Din fr. épopée (sursa: DEXonline)

...Că tot am aflat care substratul etimologic, mă dau la povestit, de la recent la demult, de la detalii mărunțele la 'pictura globală'.

Cântul 1 sau "Pierdut în tranziție"

Prolog:
Ca să vedeți cum se leagă toate...Ultima postare aici pe epitaf avusese loc pe vremea când îmi pregăteam plecarea acasă de Paști. Nu s-a schimbat cu mult contextul, fiindcă, de exemplu, acum relatez din foarte-pătuțul propriu și personal.
Alte elemente de decor remarcabile: pijama cu Snoopy, cearșafuri leneșe în jur, șevaletul soră-mi cu chestii osăm desenate, perdele cum mai psychedelic posibil
Constante (devenite) universale: cafea și cola zero la bord(fără utilitate practică, doar de moft și cu măsură), ploaie afară(ca să nu pierdem legătura cu planeta Bremen), DW-radio pe fundal

FAQ:
1.De ce/Cumde acasă?

Luna mai este luna mea preferată, când înfloresc toate cele, când mă năpădesc aniversările și voia bună. De asemenea, luna mai este luna în care am toate motivele de luat câmpiile - remarcați recurența conținutului vegetal-pastoral - fiindcă Jacobsu prescrie munceală pe brânci, eseuri în cantități industriale, examene și colegi cel puțin la fel de stresați în jur. Cu alte cuvinte, tocmai nu mediul pe care ți l-ai dori să serbezi luna mai. Totuși, până la jumătatea ei m-am supus aprigului calvar, chiar l-am forțat în câteva privințe, ca să îmi iasă surpriza aniversară pentru mama, fără să suflu o vorbuliță, dar cu countdown pe desktop.

Mulțumiri speciale: complicelui meu, soră-mea, care a știu să fake my being online pe mess în timpul călătoriei, care a aranjat mediul emoțional al familiei și care s-a îngrijorat alături de mine pentru toate chestiile neprevăzute de pe drum.

2.Cum am ajuns acasă?

Pentru informarea surprinșilor, aventura asta era plănuită cam de pe vremea ultimei postări pe blog, fiindcă taaare mi-a plăcut cum a zburat Wizzu de Paști, dizolvând o bună parte din paranoia turbulențelor. În aceeași ordine de idei, gândirea pe fast-forward cultivată de Jacobs m-a făcut să prevăd evoluția temporală a eseurilor și examenelor cu care fusesem înzestrată, așa că am zis că le pot îngrămădi puțin pe la începutul lui mai, încât să am vacanță de vară cu anticipație - mai ales că o să tot văd campusul cam toată vara.(researchuiesc o chestie osăm, o să "act CoCo" și o să iau parte la (c)IRC, pentru cunoscători; pe scurt, treabă tătă vara, sans conge).

Deci mi-am luat inima în dinți, 8 kile de bagaj în rucsacul de munte, toată munculița mea de un semestru pe un usb stick, 1gb de muzică și am pornit la drum, Sâmbătă pe la 9 jumate, ora locală. De fapt, am ieșit cu oamenii mei la o cafea, de unde am fost condusă de o delegație de 3 până pe peron. De acolo, tren, McDo, aeroport...și aeropooort. Adică 5 ore întârziere, cu lungire de urechi de nerăbdare, no laptop (asta da lovitura sub centura), nicio posibilitate de comunicare cu exterioru(issues cu telefonul), eseu neterminat care trebuia predat luni la 4 și siguranța că nu voi călca pragul casei părintești înainte de 3am a doua zi, că atunci ajungea următorul Timișoara-Iași în gară.

Am avut și oleacă de noroc, căci, odată ajunsă pe Dealu Feleacului, am nimerit într-o autogară de funcționari plictisiți, cu coji de semințe printre dinți, care însă, pe lângă un butic de unde să îmi iau o cola, aveau pentru mine un super-mini-autocar pe ruta mult visată, și un nene cu burtă la volan care mi-a lăsat două locuri la dispoziție, și cu reducere pe deasupra. Asta promitea ajuns acasă pe la 12 :D

După ameliorarea stării de transă, liniștirea complicelui de acasă cu vreo 15 esemesuri, și un somn tocmai cand treceam pasul Tihuța, pe acolo pe unde e fake-castelu lu Dracula, am trăit intens și cu pierderi de echilibru întâlnirea cu mama-tata. Nu vreau să descriu reacțiile lor...:P

3. Cum e acasă?

Prea bine. Presiunea studențească a eseului pentru cursul de drama- pentru curioși, se chema pretențios Male Authority and the Foreign Other in Tennessee Williams' A Streetcar Named Desire - mi-a permis doar o povesteală scurtă și vreo 3-4 ore de somn înainte de reluarea calvarului compozițional. Dar s-a terminat la timp, chiar cu ceva ore toleranță
Mulțumiri speciale: Piticilor, care mi-au spell-checkuit eseul și l-au submittuit în hard copy

De când începeam să realizez că următorul deadline[aka linea muerta:))] de eseu e abia la 10 zile distanță, am putut să îmi relaxez meandrele suflețelului și să mă gândesc la chestii normale, simple și fun. Cum ar fi...

Cântul 2 sau Elogiul somnului

...somnul! Acasă creează cu totul alt feeling, în primul rând liniște, răsfăț, bucurie. Am dormit ca un bebe, și cred că prima dată după acele vremuri fericite, 13(treisprezece) ore, punând monopol pe un pat dublu (din nou, mulțumiri piticului marginalizat care mi-a cedat locul), o plapumă smooooth și o cămeruță atât de a mea.

În ultimele luni ajunsese să fie un timp de refugiu, o scuză umană ca să mp sustrag de la scris-citit. Mă bucuram fragmentar de somn ca de un guilty pleasure și ajungeam de atâtea ori să invoc stări ca ale personajului din Fight Club. Și faza cu creatul unui perfect other imaginar cred că se aplică și la mine(nu, nu mă refer la vreo Jolie cu club underground); cât eram foarte obosită aveam pusee de fericire, care îmi dadeau elan la scris și chiar încrederea că ceea ce scriam era bine (un complement al metodei Do-not-use-backspace-in-first-drafts, prescrisă de M.). Mai mult, transa invocată îmi îmbunătățea imaginea de sine...Și asta se suprapune peste un alt discurs, care merită un cânt separat.

Cântul 3 sau Ochii Știe

Se prea poate ca secțiunea asta să fie mai clar înțeleasă doar de cei cu recent visual updates despre mine, dar nu-s impetuos necesare:P, că parcă deja mă plictisesc să povestesc tot despre moi-meme. E vorba, în schimb, de oamenii cu care interacționez zi de zi, sau care îmi influențează oarecum evoluția/involuția, fiindcă de la o vreme e chiar altfel să conversezi cu ei. Mă aflu, dintr-o dată în poziția în care sunt privită în ochi când vorbesc, când sunt ascultată dacă vorbesc, când sunt salutată de cei cunoscuți chiar în treacăt. Cui zice că_contează doar interiorul aș putea să îi răspund la fel de cacofonic, că_contează cum apari în fața ta(da, la cel mai basic level, adică în fața oglinzii), cât de bine îți încadrează fața zâmbetul, cât de atent ești cu alegerea hainelor, doar atât timp cât sunt sub 38, cât de bine te potrivești ca lățime în poza de grup cu prietenii, fiindcă toate astea se adună în Imaginea Ta, care te lasă să vorbești în numele tău.

De ce nu mă miră, de exemplu, ca am avut succes la job interviews doar după ce am acoperit măcar parametrii random trasați mai sus? E semi-retorică întrebarea, fiindcă, la nivel mai abstract, își găsește răspunsuri obiective. Majoritatea chestiilor pe care le construim sunt "pe baza de ochi" și tot aștia le dau lor hinturi în decizii.

Deja începe să sune ciudățel, așa că puteți lua ultimele două paragrafe ca o prelegere subiectivă rău de tot, din perspectiva unui visual communication research assistant. Cam asta o să fac la vară, cu o super echipă, prietenii știu de ce :P; ș-aici intervine cântul blink-blink

Cântul 4 sau Vară profesională

Totul a început cu un curs obligatoriu pentru maiestousul prim major pe care îl urmez, legat de cum comparam noi, ca nijte experți care vom fi, sistemele de comunicare ale Ț+1 țări. M-a vrăjit suficient de bine profa, încât să fiu hyperactive la oră - de fiecare dată vinerea de la 15 45 la 18 30 - și să mă bag în seamă când trebuie. Bine, am avut niște multe nopți nedormite pentru a ieși cu fața impecabilă din curs(mulțumiri Laurei și photoshopului again), dar parcă a meritat. Nu fiindcă m-ar fi interesat într-așa un hal să compar media chineză cu media japoneză, ci pentru că mi-am dat seama că aș putea să fac asemenea lucrușoare mult timp de-acum încolo fără să mă plictisesc...pentru început, pe următoarele 3 luni.

Ideea mi-a dat deja o direcție pentru vara 2010, cum va fi cunoscută în literatură, și mi-a schițat în contur finuț planurile de viitor - ceva integrated PhD, ceva PR/advertising/ publishing house și poate self-employment la un moment dat. Ca să nu mai zic că joabele propriu-zise pe timpul verii sunt în tendințe: asistență la Corporate Communication în numele lu Jacobs și la fel de asistență la centru' de resurse informaționale(nu m-am gândit că sună așa comunist în traducere).

De asta zic că mă simt mai stăpână pe picioarele mele și că îmi merit două săptămâni de vacanță anticipată; chiar pe deasupra, merit să îmi fac planuri draguțe pentru activități chill pentru vremuri cu soare.

Cântul 5 sau Vrute și nevrute

Vreau să citesc lucruri frumoase, cum ar fi toată lista de lectură pentru cursul de Literature and Cultural Conflicts, sau lucruri cu gust în română - dacă bagajul va permite, îl iau pe Stănescu. Vreau să învăț lucruri deștepte la Bild-Film-Diskurs, și să cresc și eu odată cu proiectul.
Vreau să mă plimb prin Nemția în weekenduri - să văd măcar 2-3 castele pe valea Rhinului, ceva Bavaria, ceva Berlin.
Vreau să să pitrec cu studențimea colegă, rămasă pe vară în împrejurimi.
Vreau să vizitez colegi plecați la internshipuri(mulțumiri anticipate Ryan Air, easyJet, Wizzair); obiective vizate, sau păzea că venim, Bruxelles, Cambridge, Dublin; ...sau orașe cu legături low-cost directe din Bremen - un Milano, Oslo, Riga, Krakowia.
...până acum au fost doar vrute, dar nevrutele sunt aproape deduse: nu vreau program ca de școală, nu vreau să plouă în Bremen, nu vreau rutină.

Încheiere sau prolog la epilog

O să întreb cititorul calvinic, dacă mă mai urmărește, deși mi-am pierdut de mult speranțele. Pentru mine a fost un exercițiu bun de tastare de pe laptop împrumutat, o activitate productivă de trezire și de așteptat lumea să se întoarcă de la școală/serviciu. De-acum sper să raportez într-un ritm mai constant...de exemplu să vă spun cum va fi să fac cumpărături în super molurile din Suceava (eu vroiam un exercițiu naturalist bazat pe o călătorie re-ințiatică în bazarul din Burdujeni, dar cica lunea e închis).
Oricum, sunt sigură că revin cu impresiuni despre românica, birocrație, reforme și băgări de picioare în sistem, dar mi le înfrânez momentan, doar ca să trăiesc încă în haloul întoarcerii acasă. Revin cu conținut vizual explicit :P

Cafeaua s-a răcit, afară încă plouă și nu i-am abandonat nici pe cei aproximativ 300 de Snoopy alături de care am dormit. Such a good day for dreaming...

duminică, 28 martie 2010

Flowa' Powa'

Fac bagaje, dau refresh la countdown...Diseară îmi iau zborul, literally, spre casă şi mă apucă tot felul de impresii pe urma răs-analizării situaţiei. În primul rând, e tare greu să îmi intru în ritmul de vacanţă...Well, nu că ar fi greu de stat degeaba, dar când ştii cum se vor întoarce vremurile sumbre după numai o săptămână, parcă nu-mi vine să scot din viteză.
Bineee, ş-apoi mare challenge cu "bagajul"...(n.b. în contextul de faţă, a se citi ca derivat de la un verb...oarecare). Low cost din Dortmund înseamnă laptop în geanta de rigoare îndesat printre ciocolată şi marţipan în ediţie limitată de Paşti. Haine s-or găsi şi pe-acasă, cadoaie cărăbănite mai slăbuţ, dar contează să ajung integer în halta Cluuuj. Acolo voi fi întâmpinată cu alai şi c-un termos de cafea 100%, ce-mi va refreshui Weltanschauungu'.
Lăsând le futur proche deoparte, că dă prea mari emoţii, şi revenind on campus pustiit, trăiesc Floriile cu nasu-n primăvară. Aici sunt deja muguri şi chiar boscheţi înfloriţi, confirmaţi într-o plimbare de dimineaţă.
Ştiind că o să îmi fac veacul (a se citi 'vacanţa de vară') prin zonă, tre' să îmi găsesc frumuseţi acceptabile prin natură, încât să nu mi se urască până la toamnă. Că tot am pomenit, realizarea săptămânii se leagă tocmai de şederea aici pe vară - m-am aciuciat pe lângă un cel mai super tare research group şi reasearch project din campus, care se ocupă de fix ce vrea sufleţelul meu să facă_ca_carieră(well intended phrasing!): Visual Communication and Expertise, Bild-Film-Diskurs. Ain't that cute? Până la ziua copilulu' când încep lucrul propriu-zis, documentare nene!
Câte puţin din asta o să fac şi în vacanţă, dar presimt că o să fiu easily corruptible de orice plimbăreală prin Ariniş, frământat de cozonaci sau aprovizionat la piaţă. Dar mna, de asta e vacanţă de Paşti...

duminică, 21 martie 2010

Echinocţiu

Sunt unele zile în care îţi vine chiar să trăieşti. Căutând poate un echilibru între ceea ce ai vrea să faci pentru sufleţelul personal şi ceea ce ţi se cere la nivel ...contextual, ajungi foarte rar să fi mulţumit de ...ce iese.
Dar azi nu caut mulţumire...E soare proaspăt afară, flori şi copii jucându-se lângă fereastră, număr puţinele zile care mi-au rămas până la marea revedere a meleagurilor natale. (Mda, de data asta am bătut 'recordul' şi am bătut şi vestul EU vreo 8 luni)
Ca să umplu cele 7 zile jumate rămase până atunci, nu trebuie nici măcar să îmi muncesc coatele cu teme nesuferibile. Pomenesc de asta doar ca să îndemn lumea să se uite la An Education, al cărui screenplay o să îl review pe la o marţi, să citească ceva estetică analitică - Dewey's Art as Experience, de exemplu - prezentabilă joi, dar, şi în spirit de solidaritate cu mine, să se gândească la marile social inequalities din post-communist societies sau la consideraţii etice şi politice ale excluderii simbolurilor islamice din şcolile franţuzeşti.



Gata cu elanul academic, si cu reasoningul bazat pe "în veaţă trebe să înveţi", cel puţin pentru foarte Duminica echinocţiului, neîntinată cu schimbarea de oră, sau de mai ştiu eu ce invenţii postindustriale .
Sometimes there is so much beauty in the world...
Enjoy the video!


vineri, 19 martie 2010

Apel Umanitar...

"Sosit-a ziua de asalt
Cea zi de sânge udă
Părea tot omul mai înalt
Faţă cu moartea crudă"

Am prezentare la Comparing Mass Communication Systems...si cei din breaslă ştiu ce înseamnă:17 criterii de notare, group work, rehearsals, topic destul de greu - Japonia şi China, în comparaţie -
62 de slideuri, handout pentru colegi, scris cu 10.5 .....cum s-ar zice "Moartea ficatului"!, ţinând cont şi de nesomnul din ultima săptămână şi jumătate.

De aceea fac apel la pumni strânşi şi fingers crossed timp de o oră, începând cu 17:15, ora locala, aka 18:15 acasă. Promit să întorc favoarea dacă e cazul :D şi să vă ţin la curent cu desfăşurarea măreţului eveniment, eventual sa disclose câte ceva din researchul prestat.

Mulţumiri mai speciale Laurei, pentru tot efortul investit cot la cot în prezentare, multumiri... doar speciale, lui Ben...noi 3 o sa kick ass seara asta.


Later edit: A fost suuuper tare. I've rushed through la un moment dat, ca sa stick to time constraints. overall ma gandesc ca o sa fie un super feedback...pacat ca primesc rezultatul doar la sfarsitul semestrului.
Oricum, multumesc de sustinere, de reactii pozitive din sala, de tot gandul bun de departe:)

luni, 1 martie 2010

Primăvara

M-am trezit cu un februarie omis în arhiva de blog - o lipsă parcă mai justificată de data asta, tocmai fiindcă a lăsat ceva în urmă, ceva bun aş îndrăzni să zic.
Lupta cu gerurile, dusă până acum vreo săptămână, m-a călit pentru bătălia cu somnul, self-esteemul şi excesul de cafea. Am început un semestru cu fruntea olea' mai sus şi am cules deja roadele. Am intrat într-un alt sistem decât cel strict academic, şi poate împărţirea atenţiei la mai multe taskuri o să mă dezveţe de prostul obicei numit frustrare.
Până să mă obişnuiesc cu noi statuturi şi tipuri de isterie, ar trebui să îmi întorc mecla către primăvară...
A venit mărţişorul cu flori şi răsfăţ timid. Mă bucur de oamenii de aici cât îi mai prind prin Jacobs (curând o abordare mai sobră-slash-solemnă a temei...so, stay tuned), mă bucur de cei de acasă pe bază de countdown - da, luna asta voi păşi şi pe pământul patriei <=> supravieţuiesc prezentărilor/eseurilor/examenelor de până atunci. Cu starea de spirit de acum - efect de lună plină, înot de o oră, cafea şi noapte lungă înainte - aş zice "tătu' ghini" în perspectivă...
Şi vouă celor luaţi prin suprindere de ploi, soare, zăpada mieilor şi strănut astenic, să vă fie primăvara tot mai nouă şi mai tânără până dă în pârg. Să adunaţi flori şi zâmbete în spinare,cât să le puteţi duce până în Mai, ...şi mai apoi.




joi, 28 ianuarie 2010

Prin Bürgerpark

Cum te dai jos frumuşel din tren în Bremen, cobori scăricele şi o iei fix către ieşirea opusă celei către care se năpustesteşte lumea. Şi mergi vreo 200 metri drept, eventual pe stradă.
Cam aşa se ajunge în Bürgerpark, cel mai mare parc de prin zonă, chipeş mai ales vara. Dar nici cu gerul nu mi-e ruşine.
































Prospecte

Încep semestrul de primăvară peste vreo foarte patru ziulici. Lenea mi-a priit tare bine, dar mi-a fost grav năpădită în ultimele câteva zile de 'grija' orarului. Fără să intru în detalii, aştept, cel puţin din punctul de vedere al orelor, un semestru mai cu suflet...Pentru mine sună tare bine ce se vede aici,asa alambicat si incomplet:P


provided by Wordle.net


luni, 25 ianuarie 2010

Ger




























Cam asta se vede in vacanta prin preajma.

luni, 11 ianuarie 2010

Activităţi de vacanţă



După cum promiteam, am devenit un al doilea imdb, dar nu prin vizionare abuzivă, ci mai degrabă prin căutare dezorganizată de ratinguri. Drept urmare, mi s-a întâmplat ce se vede mai sus (culmea,mi se sugerează să devin imedebist aus Deutschland) şi m-am gândit să share.

Nu e singura activitate compulsivă pe care o desfăşor zilele astea. Mă ocup cu succes de somn, de cautat îndârjit de stagii(nu, nu mi-au ajuns 2 luni jumate vara trecută), cu reamenajat spaţiul, cu promisiuni de explorare a downtownului, dar în principiu cu statul degeaba. Am aflat rezultatul îmbucurător al celor 10 zile traumatizante de scris, am mai primit şi un pumn masiv în freză (de la viaţă), şi am început isteric să mă preocup de ce o să fac mai departe. Totuşi, e penibil să îmi pun astfel problema, când până şi bucuria unui lucru împlinit e înecată aşa de uşor de incidente random. Irelevant.

Am aflat că o să am un semestru plin, din nou, căruia o să îi supravieţuiesc cu la fel de mare dezamăgire.

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

2009-2010

I give it a try...

După atata timp de nescris, îmi vine greu să reiau şirul ideilor, dar dacă tot se întâmplă un început de an, am zis că nu strică să fac un bilanţ al celor petrecute până acum, şi chiar o promisiune pentru 2010...sau mai multe.

Abia ce am reuşit să îmi adun minţile zăpăcite printre teme şi eseuri - am realizat că e prima mea zi de vacanţă deplină după 23 iunie 2009. Definind ca vacanţă deplină timpul acela în care poţi să faci absolut ce vrei 24/24, fără să dai socoteală nimănui, fără să ai vreun deadline la orizont, când îţi permiţi să dormi mai mult de 12 ore din zi, când lenea bântuie fără să se ceară productivă.
Eu o consider o răsplată, mai mult sau mai puţin meritată, a ceea ce am numit Examenul Mid-Jacobs. Da, am dat gata jumătate din (anii de) facultate, şi meritul mi se putea recunoaşte doar după o asceză de 10 zile, în care mi-am încercat limita răbdării pe doo eseuri (aka 40jde pagini). Mulţi dintre colegi mi-ar spune să mă opresc cu descrierea aici, fiindcă îmi cunosc deja countdown-ul de cuvinte, depresiile de 5 am, când îmi spuneam că renunţ, ambiţia stupidă de a lua notă maximă, treasure-hunting după tot ce înseamnă glucoză şi, mai ales, marele compromis de a nu pleca acasă de sărbători.

Tocmai de aia Crăciunul a fost aproape fake; partea autentică a stat doar în colindele de fundal ,în cei doi cozonaci munciţi de mine şi în zăpadă. Restul a fost ceva foarte blur - o iarnă cu cearcăne şi mult prea întunecată, care m-a ţintuit în casă cu ochii în laptop pentru cel puţin 15 ore pe zi. Well, dacă stau să mă gândesc bine, asta a fost şi atmosfera ultimului şi celui mai dureros semestru de student(cel puţin până acum). De multe ori am simţit prăbuşirea aproape, de depresie nu mai zic, şi asta a contribuit mult la calificarea lui 2009 ca fiind ...cel mai prost an de cand mă ştiu.
...Şi fiindcă am dat-o pe "cel mai"-uri, o să mai enumăr câteva superlative şi statistici (cu descriere bonus) pentru anu' ce-o trecut.

Cea mai frumoasă zi din an: 25 septembrie - Ziua mea şi petrecerea noastră...
Am simţit că pentru oamenii mei chiar contez, şi chiar dacă am îmbătrânit(schimbat prefixul, chiar) şi mi-am adaugat încă o galeată de frustrări, tot o să am pe umărul cui să plâng...dacă-i musai.

Cea mai proastă zi din an: 28 iulie - un eşec în materie de socializare, şi multe acuze primite pe nedrept. Mult plâns şi ură adunată.

Cei mai buni prieteni câştigaţi sau updataţi - M.&M., piticii mei; colegi de care nu m-aş putea lipsi.(Există şi un trade-off, un alt M. pierdut de prieten)

Cea mai frumoasă călătorie: o lună la Paris

Cel mai frumos canticel descoperit: The Pixels - Lifebuoy /...şi în alt plan "Cum dederit dilectis"- Vivaldi(ajung mai încolo la cea mai mare ipocrizie:P)
Cantecul care descrie cel mai bine atmosfera anului: The Doors - The End

Cea mai mare ipocrizie: lentile de contact mov

Cel mai mare challenge: eseurile sus-mentionate

Cel mai energic moment: concertul Gogol Bordello

Cea mai creativă iniţiativă: desenat vectori în PS

Cuvintele anului: osăm!, lejereanu, opulobot, platfus-mental(fără credit pe ele)

Cel mai mare regret(e mai multe): că n-am citit destul, că n-am scris nici atâta, că nu mi-am improved germana

Nu a existat un 'cel mai mare' succes, nici 'cea mai mare bucurie', nicio faptă bună de care să fiu mulţumită. Niciun moment în care să simt că m-am autodepăşit, sau că m-am maturizat(dimpotrivă!), niciun proiect/vis/gând în care să investesc energie şi să mă fi răsplătit.
Poate că n-am ştiut să îmi atrag asemenea bucurii, poate că am urmărit doar superficialul, şi de aici şi chronical dissatisfaction (asta poate fi lejer'Diagnosticul Anului')

Totuşi, am reuşit să îmi rearanjez priorităţile pentru viitor, chiar să le răstorn - m-am hotărât să îmi fac un PhD sau doo, eventual încă un bachelor pe real, să las ideea de familie doar ca ipoteză abstractă.

Promisiunile pentru anul asta sunt totusi foarte in ceaţa. Îmi doresc doar să citesc mai mult, să fac mai mult sport, să vizitez mai des împrejurimile(i.e. să nu mă rătăcesc în Bremen şi Hamburg), să nu dezamăgesc pe nimeni care şi-ar pune încrederea în mine, să învăţ bine germana şi ceva olandeză, să scriu mai mult, să fiu mai puţin deprimată, să râd doar când trebuie, să nu îmi mai pese de note, să fiu mai self-confident, să petrec mai mult timp acasă(nu doar 38 de zile ca anu'trecut)...şi, most important, să îmi câştig noţiunea de limită.