marți, 28 octombrie 2008

B-day happy, Jacobs!

Uite aşa, printre aniversări şi petreceri de sfârşit de săptămână, a fost şi ziua lui Jacobs, universitate care m-a luat sub oblăduire de vreo 2 luni. Founders' Day s-a lăsat cu bal, cu băgare în seamă (până şi în severy, ne-au răsfăţat hardcore cu mâncare în cantităţi masive, cu flori pe masă cu dulciuri la greu...yummy!), cu ore mai puţine.
A început frumos, fiindcă a fost luni. Minus 3 cursuri în orar, compensate, însă, de singurul rămas, matematica şi ale ei sume Riemann, ce m-au bântuit în quizz. Feedbackul va veni curand, odată cu următoarea expertiză în domeniu (muhaha!)
Dacă e vorba de lene, şi de tărăgănat teme, balul a fost un pretext cât se poate de favorabil: somn de frumuseţe, probat haine, potrivit gablonţuri - un piţipongism docil şi educat, valabil doar pentru o după-amiază scutită de teme.
Am fost scutită de ridicol la bal, m-am simţit foarte bine şi în ţinută de seară, şi printre români şi printre străini. Atmosfera a fost kinda' familiar, cu slabe intruziuni de muzici arănbiste şi nedansante.
Într-o interpretare mai elevată a evenimentului, aş fi remarcat nobila detaşare de cotidian a celor ce sunt aşi şi în academic matters şi în distracţie. De prea multe ori mi se întâmplă să fiu pe lângă cu ambele-amândouă, dar de data asta mi s-a părut că am bifat măcar una din cele două opţiuni.
Mi-a placut, din nou, die deutsche Punctlichkeit: fiindcă a doua zi trebuia să 'intrăm în normal', petrecerea s-a încheiat la 12 pm fics, aşa cum scria în program. S-au aprins luminile, s-a contractat pupila, s-a aplaudat, s-a restabilit echilibrul pe tocuri, s-au pornit graţios spre cămăruţă....s-a minunat de viitorul măreţ care avea să înceapă chiar de marţi dimineaţă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Uite că şi voi petreceţi bine acolo, la Jacobs...baluri, chestii, treburi...parcă simt şi eu nevoia, că la noi nu prea se întâmplă nik-cel puţin la facultate. Mă bucur că te-ai simţit bine şi nu mă pot abţine de la olekutză de invidie...Sper să nu mi-o iei în nume de rău.